
دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی چقدر است؟بیمارستانها و مراکز درمانی ازجمله مکان هایی هستند که بایستی از لحاظ استحکام، زیبایی و بهداشتی بودن ملاک اصلی خود را انتخاب محصولات با کیفیت قرار دهند. به همین دلیل در نوشته پیش رو از آرشا فرانگار برآنیم تا ضمن توضیح در مورد کفپوش بیمارستان پیرامون دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی اطلاعاتی ارائه دهیم.
فهرست مطالب
انواع کفپوش بیمارستانی
کفپوش یکی از ملزومات اساسی در هر ساختمان است و برای پوشش سطوح کف مورد استفاده قرار میگیرد. اما در بخشهایی که نیاز به شرایط بهداشتی خاص دارند، مانند بیمارستانها، کفپوش باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا بتواند نیازهای بهداشتی را برآورده کند. کفپوش ها انواع مختلفی دارند که در ادامه نیز بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید: پشم سنگ رولی
در این میان می توانیم به کفپوش بیمارستانی رولی، کفپوش بیمارستانی تایل، کفپوش بیمارستانی چند لایه و کفپوش بیمارستانی تک لایه هم اشاره داشته باشیم. اما در نهایت اصلی ترین مدل های کفپوش بیمارستانی با توجه به اهمیت دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی عبارتند از:
کفپوش وینیل
این جنس کفپوش یکی از محبوب ترین نوع کفپوش های بیمارستانی است. به دلیل مقاومت در برابر باکتریها، قابل شستشو بودن و عدم جذب آب، برای بخش های بیمارستانی مناسب بوده و مورد استفاده قرار می گیرد.
فریز
کفپوش فریز یکی از پر استفادهترین کفپوشهای بیمارستانی است. این کفپوش ها دارای سطحی صاف و قابل شستشو هستند و می توانند به طور کامل مقاومت در برابر باکتریها، قارچها و ویروسها را داشته باشند.
کفپوش بیمارستانی لاتکس
از جمله کفپوش هایی که برای بخشهای بیمارستانی مناسب است نوع لاتکس می باشد. این کفپوشها دارای سطح خاصی هستند و می توانند به طور کامل مقاومت در برابر اسیدها و انواع مواد شوینده ومواد الکلی را داشته باشند.
کفپوش لینولئوم
این جنس از کفپوش یکی از مقاوم ترین کفپوشهای بیمارستانی است. می توان دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی لینولئوم را بسیار مناسب دانست که میتوانند به طور کامل مقاومت در برابر آب، اسیدها و مواد الکلی داشته باشند.
کفپوش پارکت
کفپوش پارکت نیز برای بخشهای بیمارستانی مناسب است. این کفپوشها دارای سطحی صیقلی و قابل شستشو هستند و می توانند به طور کامل مقاومت در برابر اسیدها و شوینده ها را داشته باشند.
کفپوش بیمارستانی سرامیک
از جمله کفپوش هایی که برای بخشهای بیمارستانی مناسب است سرامیک می باشد. این کفپوش ها دارای سطح صیقلی و بسیار مقاوم در برابر سایش و خراش هستند و می توانند به طور کامل مقاومت در برابر اسیدها و شوینده ها را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: پشم سنگ لحافی
دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی چقدر است؟
مقاومت کفپوش بیمارستانی به معنای توانایی آن در مقابله با عوامل زیستی مختلف است. این عوامل ممکن است شامل باکتریها، قارچ ها، ویروس ها، مواد شیمیایی و غیره باشند. بنابراین، دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی باید به گونه ای باشد که بتواند از تمام این عوامل محافظت کند.
برای افزایش مقاومت کفپوش بیمارستانی، از تکنولوژیهای مختلفی استفاده می شود. یکی از تکنولوژیهای مورد استفاده، تولید کفپوش های ویژه با استفاده ازمواد اولیه نانو است. این مواد شامل نقره، مس و روی هستند که می توانند باعث کاهش رشد باکتریها و قارچ ها شوند.
ضمن.این.که برخی از کفپوش های بیمارستانی دارای پوشش ضدآب و ضد شیمیایی هستند که می توانند در برابر مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند شستشو و ضدعفونی مقاومت کنند. برای مثال، کفپوش هایی که از مواد لاتکس ساخته شدهاند، دارای مقاومت بسیار قوی در برابر مواد شیمیایی هستند.
برخی از کفپوشهای بیمارستانی دارای ویژگیهای ضد لغزش هستند که می توانند در کاهش تصادفات ناشی از لغزش و سقوط در بیمارستانها و مراکز درمانی مؤثر باشند. این ویژگی ها در کفپوشهایی که در بخشهایی با تردد بالا مانند اتاق های عمل، اتاق های رادیولوژی و اتاقهای اورژانس استفاده میشوند اهمیت زیادی دارند.
بیشتر بخوانید: کفپوش بیمارستانی رولی
سخن آخر
دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی بررسی شده در این نوشته ارشا فرانگار بستگی به نوع موادی دارد که در ساخت آن استفاده شدهاند. با این حال، باید توجه داشت که هر چقدر مقاومت بیشتری در کفپوش وجود داشته باشد، هزینه تهیه آن نیز بیشتر خواهد بود.
بنابراین، در انتخاب کفپوش بیمارستانی، به علاوه بر مقاومت، قیمت و نوع بخش مورد استفاده نیز باید مدنظر قرار گیرد. در این مورد بایستی افراد مسئول هنگام عقد قرارداد باشرکت هایی که مسئولیت نصب کفپوش ها را برای بیمارستان و مراکز درمانی برعهده می گیرند حتما این نکته را مد نظر داشته باشند که بهترین گزینه کفپوش را که از لحاظ مقاومت در درجه بالایی می باشند استفاده کنند.
ضمن این که در این مورد تفکیک نیز قائل شوند و برای بخش های مختلف از کفپوش های مختلف استفاده کنند اما دوام و مقاومت کفپوش بیمارستانی را مدنظر داشته باشند.