
در این مقاله به بررسی و آشنایی با چسب خمیری یا همان چسب کاشی میپردازیم. آیا چسب خمیری همان چسب کاشی است؟ چسب های کاشی به دو نوع خمیری و پودری تقسیم می شود. چسب خمیری همان چسب پودری است که آن را با آب مخلوط می کنند. سپس به صورت کاملاً خمیری به فروش می رسد. که نصابان کاشی معمولا تمایل به استفاده و خرید از چسب خمیری کاشی دارند. چون کاربرد آن از چسب پودری بسیار آسان تر است. در واقع چسب کاشی به چسب پودری یا خمیری گفته می شود که جهت چسباندن کاشی به سقف، کف یا دیوار استفاده میشود.
اطلاعات بیشتر: کفپوش بیمارستانی تک لایه
فهرست مطالب
آشنایی با چسب خمیری یا چسب کاشی
برای آشنایی با چسب خمیری بهتر است بدانید که چسبهای کاشی به دو نوع خمیری و پودری هستند که جهت چسباندن کاشی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع چسب خمیری در ابتدا به صورت پودری می باشد که در با آب مخلوط شده و به صورت یک مایع خمیری در میآید. نصابهای کاشی بیشتر به خرید چسب خمیری تمایل دارند، چون کار کردن با آن بسیار آسان است. بدون هیچ گونه زحمتی استفاده میشود.
چون کاشی کاری با ملاتهای سنتی مشکلات بسیار زیادی داشت و گاهی اوقات این مواد به صورت کلوخه در قسمت پشت کاشی باقی میماند و فضای خالی به وجود میآورد. که پس از مدت زمانی باعث شکنندگی کاشی میشود. علاوه بر آنکه امکان ورود آب به وسیله این مهرهها وجود داشت. اما چسبهای کاشی چنین مشکلاتی ندارند و علاوه بر آنکه به آسانی استفاده میشوند، کاشی را کاملاً محکم نگه میدارند. البته اگر از چنین چسب هایی نیز به روشهای اشتباه استفاده کنید، کارایی خوبی نخواهند داشت. ممکن است پس از مدتی کاشی کنده شود. اما اگر این چسبها را با ماله های شیاردار به صورت پایه استفاده کنید، چسبندگی بالایی ایجاد شده و موجب می شود که کاشی با استحکام بالایی به کف بچسبد.
البته بهتر است که هنگام کاشی کاری روی آنها را با کره روغن مالی کنید تا چسب کارایی بیشتر و بهینهتری داشته باشد. هنگام کاشی کاری با چسب خمیری یا پودری نباید کاشیها در آب غوطه ور شوند. چون در این حالت چسب کارایی خودش را از دست می دهد و توانایی چسبندگی آن نیز کاهش پیدا میکند که پس از مدتی موجب لغزش کاشیها خواهد شد. از طرفی تثبیت کردن کاشیهای بزرگ با روشهای استفاده از ملات سنتی و تسطیح کف به صورت همزمان مشکلاتی مانند شکستن کاشی و استخوان زدایی را در گوشه و کنار آنها به وجود میآورد. اما استفاده از انواع چسبهای کاشی با توجه به کارایی خوب و بالای آنها به صورت ترکیبات پلیمری امنیت کاشیهای سایز بزرگ را تضمین میکند.
ویژگیهای چسب کاشی یا چسب خمیری
پس آشنا با چسب خمیری نوبت به ویژگی های این چسب می رسد. چسب کاشی اثراتی مانند مقاومت در برابر جریانهای عمودی و چسبندگی بالا دارد و میتوان ساخت و ساز را با استفاده از این چسبها از بالا به پایین نیز انجام داد. چون این چسبها کارایی و مقاومت خوبی دارند، مقاومت آنها در برابر لرزش حتی زمان باز شدن کافی میباشد. در صورت استفاده از آنها امکان ساخت لایه نازک وجود دارد و کار چسبیدن کاشیها را تا حد بسیار زیادی بهبود میبخشد. به طوری که چسباندن کاشیها کاملاً ایمن خواهد بود.
کاربرد چسبهای خمیری برای بسترهای مختلف از جمله کاشیهای سرامیکی و شیشهای با جذب آب بسیار کم گزینه مناسبی است که میتواند خاصیت چسبندگی بالایی ایجاد کند. علاوه بر آنکه استحکام پیوندی بالایی نیز در صورت خیس شدن به وجود میآورد. این مقاومت حتی در برابر آب و هواهای مختلف و حرارت بسیار بالا است. بنابراین خرید انواع چسب کاشی یا چسب خمیری به این جهت توصیه میشود. زیرا انعطاف پذیری بسیار خوبی دارد، سازگاری آن با بسترهای مختلف قوی است و می تواند تنشهای مختلف ناشی از دما و دیگر عوامل انقباضی را به خود جذب کرده و مقاومت نشان دهد.
نتیجه گیری
در این مقاله ما به آشنایی با چسب خمیری پرداختیم. شاید شما هم با چنین سوالی مواجه شده باشید که آیا چسب خمیری همان چسب کاشی است یا خیر؟ در واقع چسبهای کاشی به دو صورت خمیری و پودری وجود دارند که گاهی تمامی آنها را ما به عنوان چسب کاشی میشناسیم. از آنها جهت چسباندن کاشی به سطوح مختلف استفاده میشود. در سایت آرشافرانگار بیشتر با چسب کاشی نحوه استفاده از آن تفاوت چسب کاشیری خمیری و پودری و غیره آشنا شوید.